SARIOĞLAN'DA ÜÇ YILDA 298 NİKAH KIYILDI
10 Kasım 2016

Kayseri-Sivas karayolu üzerinde bulunan Sarıoğlan ilçesinde son üç yıl içinde toplam 298 nikah kıyıldı. Özellikle gurbetçilerin nikahlarının çoğunu Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız bizzat mahallelerde ve salonlarda kıyarak 'hayırlı olsun' dedi. Belediye başkanı olarak 30 Mart 2014'te göreve başlayan Ali Osman Yıldız'ın ilk yılında 95, geçen yıl 117, bu yılın ilk 10 ayında ise 86 olmak üzere toplam 298 nikah kıyıldı. Nikah kıyılanlar arasında çoğu Azeri, Alman, Belarus, Suriyeli ve Fransız damat ve gelinlerde görüldü. Nikahların bazılarına katılarak kıyan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız 'hayırlı olsun' dedikten sonra, çocuk sayısı, evliliğin bazı püf noktaları, çocuk yetiştirme, anne-baba sorumluluğu gibi konularda öğütlerde verdi. Başkan Yıldız "Sarıoğlan'ın nüfusu hızla azalıyor. Biz nüfusumuzu artırmak ve tersine göçü hızlandırmak için büyük çaba gösteriyoruz. İlçe dışında yaşayanlarında nüfuslarını Sarıoğlan'a aldırmaları ile bölgemizin daha hızlı kalkınmasını hedefliyoruz" dedi.