HABERLER
Header Resmi
Sarıoğlan’da Muhtarlar Günü kutlandı
19 Ekim 2016

Sarıoğlan’da ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ sade bir törenle kutlandı. Düzenlenen törene protokol ve muhtarlar katıldı.

İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk Muhtarlar adına Güzelyazı mahalle muhtarı Salih Gözüküçük, Şenyurt mahalle muhtarı Murat Aksoy ile  Bakarcak mahalle muhtarı Mustafa Yosavel çelenk koydu. Daha sonra Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız’ın da katılımı ile mahalle muhtarları Türk büyükleri, Atatürk ve silah arkadaşları, Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

İlçeye bağlı 26 mahalle muhtarından törene katılanları Belediye Meclis salonunda ağırlayan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin en küçük parçası kurum olduğuna dikkat çekti. Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu tekrarlayan başkan Yıldız şunları söyledi.

"Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakarca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür. Muhtarlarımız, geçen yıl kurulan Muhtarlıklar Müdürlüğümüze dilek, temenni, şikayet ve önerilerini  iletmektedir. Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve mahalle muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla kurduğumuz muhtarlıklar müdürlüğümüz, taleplerin verimli ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasında önemli görev üstlenmektedir. Halkımıza hizmet noktasında ilçemizdeki mahalle muhtarlarımızla diyaloğumuzu sürdürmekteyiz. Tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."

Başkan Yıldız daha sonra  muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber 1877 kez okundu.
Son Haberler
SARIOĞLAN BELEDİYESİ
Şenyurt Mah. Kayseri Cad. No:20 Sarıoğlan / Kayseri
0352 811 20 14
ULAŞIM ( Kroki )
Google Haritalar üzerinden Belediyemize en kolay şekilde ulaşabilirsiniz...
Web tasarım Medyatör