Sarıoğlan Belediyesi'nin ilk dergi bülteni çıktı
22 Kasım 2016

Sarıoğlan'ın ve Belediyenin tanıtımında büyük eksikliği duyulan 'dergi-bülten'in ilk sayısı da çıktı. 'Bizim Sarıoğlan' adıyla çıkartılan ve üç ayda bir çıkartılacak olan bültenin ilk sayısında projelerden ve bazı genel faaliyetlerden örnekler verildi. Belediye 'basın birimi' tarafından hazırlanan ilk sayıda 'Başarı ve sorumluluk..' başlığıyla yazıyı kaleme alan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız şunları söyledi. "Elinize geçen bu ilk sayı, Sarıoğlan’ın bir eksiğini daha ortadan kaldıracak. Bugüne kadar hayatımın, memurluğun ve belediyenin bana öğrettikleri var. İşimizi kolay yoldan, hızlı, kısa ve kestirmeden para kazanma hırsı, saldırgan bir tutum ve tatmin olmayan bir iştahla yaparsanız başarılı olamazsınız. Uzun vadeli düşünür, her ne iş olursa olsun o işi yaparken toprakta yürüyen karıncaya kadar olan belediyecilik ve insan olma sorumluluğunuzu dahi düşünürseniz başarı er geç sizi bulur. Hele belediyecilikte, basında, turizm ve tanıtımda sorumluluk esastır. Herkes öncelikle doğaya, birbirine ve yaşadığı bölgeye karşı sorumludur. Doğa olmadan zaten biz olmayız. Bu ülke ve Sarıoğlan bizim hem evimiz, hem ekmeğimiz. Buna gözümüz gibi bakmalıyız. Bizler bu tanıtımı yaparken, her türlü turizmi burada canlandırmak istiyoruz. Bu bölgeye gelecek olan insanlar bize emanet ve sorumluyuz. Keyifli zaman geçirmeleri, bizlerin birer kültür elçileri olmaları için, Sarıoğlan’da yaşayan herkes elinden geleni yapmalı, misafirperverliğini göstermeli. Eğer onlara kendi evleri gibi hizmet edersek, inanın Sarıoğlan’ın tanıtımı da, kalkınması da hızlı olacaktır. Herkese şimdiden , bu derginin ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyoruz.." 'Bizim Sarıoğlan' adıyla üç ayda bir çıkartılacak olan dergi-bültenin bundan sonraki sayılarında projeler, hedefler, çalışmalar, öneriler, beklentiler daha geniş yer alacak.