ERÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GAZETECİLİK BÖLÜMÜ PALAS GÖLÜNÜ ÇEKTİ
4 Mayıs 2017

Geleceğin gazetecileri ve medya mensuplarını Sarıoğlan'da 'gönüllü kültür elçimiz olsun' düşüncesiyle ağırlamaya devam eden Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın son konukları Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri oldu. Fakültenin gazetecilik bölümünde okuyan ve okutman Uğur Aydın nezaretinde Sarıoğlan'a gelen 20 gazeteci adayı öğrenci, Şahruh köprüsü, Palas Tuzla gölü çevresinde uygulamalı fotoğrafçılık eğitimi gördü. Öğrenciler Kayseri-Sivas demiryolu Karaözü girişindeki tünel bölümünden hem demiryolunu hemde Şahruh köprüsünü çekerken, Palas Tuzla gölü ve çevresinde küçükbaş hayvanlar, çobanlar, kangal köpekleri, karakaçan ile doğa fotoğrafları da çekerek en iyi kareyi yakalamaya çalıştı. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, göreve geldiği günden bu güne özellikle Üniversitelerle, turizmcilerle, spor adamları ile görüşerek Sarıoğlan'ın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya, bu bölgenin canlandırılmasına çalıştıklarını açıkladı. Başkan Yıldız, bölgede yaşayanların gelen yabancılara en iyi misafirperverlik yapmasını, bunların ileri de Sarıoğlan'ın gönüllü kültür ve turizm elçileri olacağını da sözlerine ekledi.