Başkan Yıldız TV1 'de suçlamaları ve çalışmaları anlattı
28 Ekim 2016

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, göreve geldiği günden bu güne, kendisine ve çalışmalarına yönelik yapılan ilginç ve değişik kampanyalar, atılan iftira ve uydurulan yalanlar, kurulmak istenen kumpaslarla ilgili tüm detayları Kayseri'nin önemli uydu televizyonlarından Tv 1'de tek tek anlattı. Haber Müdürü İsmail Şahin ve sunucu Engin Gökdemir'in hazırlayıp sunduğu 'Güzel bir sabah programı'nda halka 'sabırlı olun, sonunda kimin haklı, kimin haksız olduğunu görecekler' mesajını verdi. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, her yıl Kasım ayında ve seçim yaklaşırken belediyeye ve kendisine yönelik iftira ve çamur atma kampanyaları olduğuna dikkat çekerek 'Beni halk bu göreve getirdi ise gerekirse o indirir' dedi. Göreve başladığı 30 Mart 2016'dan bu güne 21 defa soruşturma geçirdiğini, son gelen müfettişin 45 gün belediyede kaldığına dikkat çeken başkan Yıldız, kendisine iftira ve çamur atanlarla ilgili yargı yolunu kullandıklarını ve adalet önünde hesap soracağını tekrarladı. 'İnsanların bu hırsı niye. Bu makam hırsı neden. Böyle iftira atarak, belden aşağı vurmaya çalışarak, insanların namusu, onuru ile oynanarak bir yere gelinmez' diyen başkan Yıldız 'Beni yıkmak için kumpas kurmaya çalışıyorlar. Ben 2,5 yıl yaptım. Beni eleştirenler ve çalışmadığımı iddia edenler varsa gelsinler ıspat etsinler, ben istifa edeceğim. Görevi onlara teslim etmeye hazırım. Bizi içten ve dıştan aynen FETÖ hainleri gibi özel hayatını dinleyerek, şantaj yaparak beni yıpratmaya çalıştılar. Benim özelde, kamudaki hayatımda açık. Şu an yargı yoluna gidince biraz rahatlama oldu. Eğer aksilik olmazsa belediye binasını daha iyi hizmet etmek için Sarıoğlan'a bağlı Paas ya da Çiftlik mahallesine taşıyarak çalışanları da rahatlatmak istiyorum. Hiç kimsenin aile huzurunu bozmaya hakkı yok. Bunun sonu nereye varacak. Bizler insanları birleştirmeye çalışırken, kan davalarını bitirirken bugüne insanı insana kırdırmakla elinize ne geçecek. Ses cihazı ile insanlara FETÖ gibi komplo kurmanın ne anlamı var. İçimizdeki biri 'Ben Mehdi'yim diyerek, sokakları gezerek belediyede yanlışların olduğunu söylüyormuş. FETÖ hainlerinin Türkiye'yi ne hale getirdiğini herkes gördü. Madem böyle dürüsttünde sen onlar gibi nasıl benzer hainliği yapıyorsun' diye sordu. Belediyedeki memurları dinleyenlerin FETÖ ile bir bağlantısı olabileceğini düşünerek bu işi büyütmekte istediğine dikkat çeken Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, kendisine ve çalışanlara 8 aydır kumpas kurmaya çalışanlara 'Hodri meydan karşıma gelin' diye de meydan okudu. Başkan Yıldız 'Biz bu adamı böyle bitiririz' diyenlerle adalet önünde hesaplaşacaklarını belirterek 'Benimle ilgili Taşçıoğlu yatılı Kuran Kursu ve Kayseri İmam Hatip Lisesi FETÖ'nun okulları ise ve benimde bunlardan dolayı FETÖ'cü olduğumu iddia edenler bunu ıspatlasınlar bugün istifa edeceğim. Oysa yıllardır ben FETÖ'ye karşı çıkan ve mücadele eden biriyim. Hiç kimse okuduğum ve çocuklarımın okuduğu okullar üzerinden bizi yıpratamaz. Belediyemze gelen para 130 bin tl. Bugüne kadar 3,5 milyon lira kredi çekmişim. Yaptığım kum tesisi bile bugün 1,5 milyon. Ama onlar yüzünden o tesisi bile kurarken zarara uğradık. Beni halkım başkanlığa getirdi, onlar indirir. Ben gerekirse yeniden aday olmam' dedi. Seçimden önce verdiği Bünyan suyunun Sarıoğlan ve Palas'a getirilmesi, yolların çamurdan kurtarılması ve bazı projelerin hayata geçirilmesi gibi sözlerini tek tek yerine getirdiğine dikkat çeken başkan Yıldız, belediye içinde 3 yıldır paralel bir yapılanma olduğunu, rüşvetler teklif edildiğini, tehditler yapıldığını belirterek 'Ben 20, bana iftira atanlar 30 yıllık memur. Ben hayvan ticareti ile uğraştım. Onlar memurluk yapmış. Kimin malı fazlalaşmış, azalmış herkes araştırsın. Benim borcumda ortada. Beni oradaki 4 tane çapulcu düşüremez. Hep aynı kişiler 'Başkanı birkaç gün içinde görevden alacaklar' diyerek 16 belediye başkanı içinde sürekli benimle uğraşmak niye? Orada bir gariban varsa, genç kötü yola gidiyor ve ben işe almıyorsam o makamda oturmam. Benim başkanlığım bittiğinde benim ve halkın yüzüne o iftira atanlar nasıl bakacak? 15 Temmuz'da halk ne yaptı, darbecilere direndi, tankların önüne yatarak direndi ve onlara gereken dersi verdi' diye konuştu. Başkan Yıldız, proğramın sonunda isteyen herkese gerekirse tek tek hesap vereceğini, belgeleri gösterebileceğini, asfaltı bile engellediklerini belirterek 'Ben herkese iyilik yaptım. Onlara hakkımı haram ediyorum. Ahirette onların yakalarına yapışacağım. O mehdi falan değil. Çünki iftira atmaz, namusu, şerefi ile oynamaz. Yaptıklarının hesabını tek tek yargı önünde hesap verecekler" diye tamamladı.