HABERLER
Header Resmi
Başkan Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplantısına katıldı
9 Ağustos 2016

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Coğrafi Bilgi sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından ?Akıllı kentler, akıllı yönetim ve belediyeciliğin? yaygınlaşması üzerine gerçekleştirilen ?Bulut Kent bilgi sistemi projesi? toplantısına katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve 16 ilçe belediye başkanı ya da başkan yardımcısının katılması ile Büyükşehir Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda, Bakanlık tarafından geliştirilen ?Bulut kent bilgi sistemi projesi? ile coğrafi bilgi sistemi tabanlı uygulama yazılımları ve Türkiye Belediyeler Birliği?nce geliştirilen ?yönetim bilgi sistemi? entegre çalışmaları çok geniş ve kapsamlı anlatıldı.
Akıllı kentler, akıllı yönetim ve belediyecilik için yapılması gerekenlerin hedeflendiği toplantıda, uzmanların 2050 yılında şehirlerde yaşayan nüfusun şimdikinin İki katı olacağını tahmin ettiğine dikkat çekildi. Bu karmaşıklığı yönetmek, verimliliği artırmak, harcamaları azaltmak ve yaşam kalitesini geliştirmek için yeni yollar ve yöntemler bulmak zorunda olunduğu, Dünyanın giderek şehirleşirken, şehirlerinde akıllı teknolojilerle yönetilmesi ihtiyacının giderek arttığına vurgu yapıldı. Ayrıca, Dünyada pek çok uluslararası kuruluşun, ülke ve kent yönetimini, akıllı kent yatırım ve girişimlerini teşvik ettiği, yüzlerce kentte farklı alan ve düzeylerde uygulanan akıllı kent yönetim sistemlerinin örnek alındığı belirtildi.
Toplantıda ?Kentlerin nasıl değişeceği, kent yöneti, enerji yönetimi, altyapı yönetimi, ulaşım, su yönetimi, güvenlik, çevre ve atık yönetimi, sağlık erişebilirlik, bilgi erişimi gibi konularda ele alındı.

Bu haber 1445 kez okundu.
Son Haberler
SARIOĞLAN BELEDİYESİ
Şenyurt Mah. Kayseri Cad. No:20 Sarıoğlan / Kayseri
0352 811 20 14
ULAŞIM ( Kroki )
Google Haritalar üzerinden Belediyemize en kolay şekilde ulaşabilirsiniz...
Web tasarım Medyatör