HABERLER
Header Resmi
Başkan Yıldız, Büyükşehir Belediye Meclisine katıldı
13 Mart 2017

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'da katıldı. Toplantıda, Sarımsaklı barajı mesire alanının DSİ'den  Büyükşehir Belediye belediyesine bir protokol ile geçmesi konusu  kabul edildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır Kayapınar belediyesi ile 'kardeş şehir' olurken, Kayseri'de bulunan yaklaşık 60 bin Suriyelinin durumu da geniş olarak ele alındı.

Belediye Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 48 asil, 23 ek gündem maddesi tek tek ele alındı. Bazı maddeler oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda, Sarımsaklı barajının DSİ ile yapılacak protokolden sonra Büyükşehir Belediyesi Mesire yeri olarak düzenlenmesi için protokol yapılması kararı da çıktı. Toplantının ek gündem maddesinde Sarıoğlan'ı yakından ilgilendiren iki konuda ele alındı.

Öte yandan Belediye Meclisi toplantısında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır  Kayapınar belediyesi arasında, belediye yetki  ve sorumluluk alanına giren konularda toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim ve kültürel varlıkların korunması, kamu duyarlılığının artırılması konularında 'kardeş şehir' ilişkileri kurulması konusu oybirliği ile  kabul edildi.

Bu madde  gündeme  geldiğinde MHP'li üyeler, Kayseri'de bulunan Suriyelilerin durumlarının ne olacağı konusunun da  belediye meclisini ilgilendirdiğini belirterek başkan Çelik'e sordu. Başkan Çelik'te 'Haklısınız. Bu konuda köklü bir çözüm gerekir. Şu an elimizdeki verilere göre yaklaşık 60 bin Suriyeli Kayseri'de kalıyor. Bunlar Kayseri'de kalacaklar mı, gidecekler mi, kalırlarsa neler yapılacak bunun netleşmesi gerekir. Bu sorun hepimizin sorunu. Bu konuda köklü çözüm için sanırım çalışma yapan ilk belediye de olacağız' dedi.
Bu haber 889 kez okundu.
Son Haberler
SARIOĞLAN BELEDİYESİ
Şenyurt Mah. Kayseri Cad. No:20 Sarıoğlan / Kayseri
0352 811 20 14
ULAŞIM ( Kroki )
Google Haritalar üzerinden Belediyemize en kolay şekilde ulaşabilirsiniz...
Web tasarım Medyatör