DUYURULAR
Vergilerde Yapılandırma
27 Kasım 2020

Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Vergilerde yeni bir yapılandırmanın TBMM’de kabul edildiğini, Bu vesile ile borcu olan mükelleflere çağrıda bulundu.
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yasa ile belediyelere olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları, zam ve faizleri de yapılandırma kapsamına alındı. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 olarak belirlenmiştir. Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, yapılandırma ve emlak vergisi ikinci taksiti için de vatandaşları uyardı. Başkan Bekir Ayyıldırım, 7256 sayılı yapılandırma yasasına dikkat çekerek, “Son olarak çıkarılan vergi ve borçların yapılandırılmasını içeren 7256 sayılı yasa kapsamında belediyelere olan borçlar da yapılandırılabilecek. Bu nedenle Sarıoğlan'da kurumumuza borcu olan vatandaşlarımızı yapılandırma için bekliyoruz. Yapılandırma faizlerin önemli bir kısmının silinmesini içerdiği gibi taksitlendirmeye de olanak vermektedir.” dedi. Diğer yandan emlak vergisi dönemi olduğuna da dikkat çeken Başkan Bekir Ayyıldırım, vergi ödemelerinin Kasım ayı sonuna kadar devam ettiğini ifade etti.
Son Duyurular